• Silje Vallestad

Case Study: Fiksa

Updated: Mar 25, 2020

Fiksa startet med et spørsmål: Hva skal et boligbyggelag være om 5-10-15 år? Skal vi fortsatte med det vi alltid har gjort - bygge, selge og drifte boliger - eller skal vi gjøre noe mer? Og i tilfellet hva? Resultatet ble Fiksa :)I juni 2019 samlet konsernledelsen i Bate Boligbyggelag seg for et "Hackathon". Ikke den tradisjonelle "hacke kode" typen, men en alternativ "klekke idéer" variant. På dette tidspunktet hadde man ikke klare tanker om at man skulle starte et nytt selskap, og formålet var enkelt og greit å bringe mer innovasjonsmetodikk inn i konsernet. I en verden der alt endrer seg raskt må man følge med i timen, og å tenke utenfor boksen, følge med på internasjonale trender og se muligheter er kritisk. Mange spennende konsepter ble skissert, og når høsten kom besluttet man at ett av disse skulle tas videre.


I november 2019 låste Sprint-teamet seg inn i en Airbnb villa i Stavanger. Seks sprintere og to fasilitatorer var med som representerte både interne Bate-folk og erfarne gründere, og samlet hadde vi det som skulle til for å kunne ta et løst konsept frem til en testbar tjeneste i løpet av en uke: Programmering, design, finans, markedsføring, brukeropplevelse, foto/video og generelt utenfor-boksen tankegang.


Vi startet med en løs idé om at Bate ønsket å tilby medlemmer og andre husstander hjelp til det de måtte ha bruk for hjemme hos seg selv, og ved å følge Google sin sprint metode gikk vi fra å identifisere problemstillingene, til å definere mål, snevre dette inn og utvikle en testbar løsning på kun syv dager. Leverandører og potensielle kunder ble involvert gjennom hele prosessen, og siste dag av sprinten satt vi med ferdig merkevareprofil, hjemmeside, leverandører som stod klare, og apper for iOS og Android som kunne testes.


Sprinten bekreftet et behov for en tjeneste som Fiksa, og over de neste ukene etablerte vi Fiksa som eget selskap, videreutviklet teknologi og sikret at vi hadde alt på plass for å kunne lansere kommersielt i Stavanger. Fra start til lanseringsdato gikk det kun 47 arbeidsdager! Det er innovasjon på speed!!!!!

Fiksa videreutvikles kontinuerlig. Både på teknologisiden, og i tjenestetilbudet. Vi ønsker å være det DU trenger NÅR du trenger det, og vi ønsker å tilby den aller beste brukeropplevelsen til dere alle. Fiksa skal alltid levere topp kvalitet, og alltid med folk dere kan stole på.

Per i dag har vi partnerskap med:

  • Bate Vaktmestere

  • Rønning Elektro

  • BT Drift

  • Skousen

  • .....


Og vi kan levere alt fra tømrere, til elektrikere, til gartnere, til malere, til renholdere, til låsesmeder, til installasjon av hvitevarer, og servering og rydding ved konfirmasjoner og andre sammenkomster.#casestudies #newventure

8 views0 comments